fbpx

Kasvua kierrättämällä

Honkajoki Oy käsittelee suomalaisilla maatiloilla, teurastamoilla ja lihanleikkaamoilla syntyneitä eläinperäisiä sivutuotteita ja jalostaa niistä orgaanisia raaka-aineita eri teollisuudenalojen hyötykäyttöön. Samalla palautamme luonnon kiertokulussa syntyneet arvokkaat ravinteet takaisin kiertokulkuun vastuullisesti, ja ehkäisemme eläinepidemioiden syntymistä edistämällä maailmanlaajuisesti sivutuotteiden hygieenistä käsittelyä.

Luotettavuus

Luotettavuus

Toimintamme on rehellistä ja läpinäkyvää kaikilla liike- toimintamme alueilla.

Ympäristöystävällisyys

Ympäristöystävällisyys

Toimimme kiertotalouden ja agroekologian periaatteiden mukaan.

Innovatiivisuus

Innovatiivisuus

Panostamme jatkuvasti tuotteidemme ja palveluidemme kehitykseen.

Kasvuhakuisuus

Pyrimme johtavaan asemaan kaikilla liiketoimintamme osa-alueilla.

Inhimillisyys

Inhimillisyys

Huolehdimme henkilöstömme jaksamisesta ja hyvinvoinnista arjessa.

“Honkajoki Oy:n 50-vuotisen matkan aikana olemme luoneet kiertotalouskonseptin, joka on tänä päivänä yksi maailman tehokkaimpia ja vastuullisimpia eläinperäisten raaka-aineiden jalostusmalleja.”

- Kari Valkosalo, toimitusjohtaja

Suomessa syntyy lihankulutuksen sivutuotteena vuosittain 250 000 tonnia eläinperäistä, ihmisravinnoksi kelpaamatonta ainesta. Valtaosa tästä aineksesta kuljetetaan Honkajoki-konsernin linjastoille, ja niistä jalostetaan puhtaita, turvallisia ja korkealaatuisia raaka-aineita mm. energia-, kosmetiikka-, lannoite- ja rehuteollisuuden sekä turkis- ja lemmikkieläinruokateollisuuden käyttöön.

Resurssiviisaat käsittely- ja tuotantoprosessimme pohjautuvat kiertotalouden periaatteille. Niiden tavoite on säilyttää lihateollisuuden sivutuotteiden arvokkaat ravinteet ja pitää ne yhteiskunnan kiertokulussa mahdollisimman pitkään ja mahdollisimman pienellä hukalla. Olemme panostaneet teknisiin innovaatioihin, joiden avulla hyödynnämme kaiken meille tulevan raaka-aineen ja tuotamme itse tarvitsemamme energian.

Maatalouden kestävä tuottavuus ja resurssien tehokas hyötykäyttö ovat toimintamme kulmakiviä. Teemme tiiviisti yhteistyötä eri tutkimuslaitosten kanssa, ja osallistumme aktiivisesti projekteihin, joiden tavoitteena on tutkia ja kehittää kiertotalouden ja agroekologian toimintamalleja. Samalla sitoudumme kehittämään konseptistamme entistäkin ympäristöystävällisemmän pienentämällä sen ympäristövaikutuksia ja keskittymällä raaka-aineiden jatkojalostusmahdollisuuksiin.

Honkajoki Oy on perustettu vuonna 1967 ja sen omistavat Atria Oyj (50 %) ja HKScan Finland Oy (50 %). Yritys on osa Honkajoki-konsernia, johon kuuluvat myös Honkajoki Oy:n tytäryhtiöt Findest Protein Oy, GMM Finland Oy, Honkaleather Oy sekä Remsoil Oy.

Liikevaihto

42,3 M€


Liikevaihto

2020

Kasvuhakuisuus

5,7 %


Tilikauden voittoprosentti

2020

Työntekijät

123


Työntekijää konsernissa

2020

Teurasjäte

173 322


Raaka-ainetta

2020

55,3 %


Omavaraisuusaste

2020

Vastuullisuusraportit

Vastuullisuusraportti 2020

Suomeksi (pdf)
In English (pdf)

Vastuullisuusraportti 2019

Suomeksi (pdf)
In English (pdf)

Vastuullisuusraportti 2018

Suomeksi (pdf)
In English (pdf)

Sponsorointi

Jätä alle hakemuksesi sekä yhteystiedot

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Ota yhteyttä