Kasvua kierrättämällä

Honkajoki Oy on puhtaita eläinperäisiä raaka-aineita tuottava ja valmistava yritys.

Palautamme eläinperäisiä raaka-aineita takaisin luonnon kiertokulkuun kiertotalousmallin mukaisesti. Tuottamiamme orgaanisia raaka-aineita käytetään maatalouden rehujen, lemmikki- ja turkiseläinruokateollisuuden ravinnelähteenä sekä lannoiteteollisuudessa.  Puhtaiden proteiiniainesosien lisäksi prosessissamme erottuu myös rasvaa, jota käytetään muun muassa biodieselin raaka-aineena, kosmetiikkateollisuudessa sekä teollisuusrasvoissa.

Tuotantoprosessista vapaaksi jäävä lämpöenergian ylijäämä hyödynnetään Honkajoen teollisuusalueella prosessitilojen ja puutarhojen lämmityksessä ympäri vuoden.

Rehujen, lannoitteiden sekä energian raaka-aineiden tuotannon lisäksi Honkajoki Oy tarjoaa asiakkailleen kuljetuspalveluita, opastusta ja neuvontaa eläinperäisten raaka-aineiden kierrätyksessä sekä valmistamiensa tuotteiden käytössä.  Palveluliiketoiminta liittyy niin ikään kiinteästi ekologisiin toimintaperiaatteisiin, joiden kautta pyritään parantamaan maaseudun tuottavuutta kestävällä tavalla.

Yritys tutkii ja kehittää yhteistyössä eri tutkimuslaitosten kanssa ekologisia tuotantoprosesseja, kierrätystoimintoja, luonnonmukaisten lannoitteiden ja rehujen tuotantoa sekä bioenergiaraaka-aineiden valmistusta. Tuotekehitystä tehdään muun muassa lainsäädännön muutosten, alan muun tutkimustoiminnan ja EFPRA:n mukaan.

Honkajoki Oy on perustettu vuonna 1967 ja sen omistaa kaksi suomalaista ruokayhtiötä Atria Oyj (50%) ja HKScan Oyj (50%). Honkajoki-konserniin kuuluu myös Venäjän vientiin erikoistunut tytäryhtiö Findest Protein Oy.  Konsernissamme työskentelee tällä hetkellä noin 80 oman alansa ammattilaista. Konsernin liikevaihto vuonna 2016 oli noin 30 M€.

Tiesitkö, että Honkajoki Oy:n raaka-aineet käsitellään EU:n sivutuotelainsäädännön mukaisesti ja että valmistettavien tuotteiden jäljitettävyys on keskeinen osa tuotantoa?

Yhteyshenkilöt

Toimitusjohtaja

Kari Valkosalo

+358 (0)10 834 6417

+358 (0)10 834 6400

kari.valkosalo@honkajokioy.fi