Vastuullisuus

Honkajoki Oy on maailmalla tunnettu korkealaatuisten proteiinijauhojen ja rasvojen valmistaja. Tuotteiden korkean laadun vuoksi tuotteillamme on kasvavaa kysyntää myös kansainvälisesti. Honkajoella on useita sertifikaatteja Suomen rajojen ulkopuolelle vietäville tuotteille.

Toimintamme on valvottua ja säädeltyä – toimimme sopusoinnussa yhteiskunnan vaatimusten ja luonnon kanssa. Raaka-aineet käsitellään EU:n sivutuotelainsäädännön mukaisesti. Tämä takaa tuoteturvallisuuden, jossa tärkeimpiä tekijöitä ovat eläintautiriskien poistuminen sekä ympäristöriskien väheneminen. Kannamme omalta osaltamme yhteiskuntavastuuta käsittelemällä ja kierrättämällä vuosittain 170 000 tonnia eläinperäistä sivutuotetta takaisin luonnon kiertokulkuun.

Kun eläinperäisiä raaka-aineita palautetaan takaisin hyötykäyttöön, on tuotteiden turvallisuus varmistettava 100 %:sti. Tuoteturvallisuus onkin Honkajoki Oy:n kaiken toiminnan lähtökohta. Toimintaamme valvovat muun muassa EU ja Suomessa Evira. Lisäksi varmistamme yhteistyössä paikallisviranomaisten kanssa, että käytäntömme ovat lain mukaisia ja turvallisia kaikille osapuolille. Energia-asiakkaillamme biodieselin jäljitettävyys on tärkeä lähtökohta, johon meillä on omat järjestelmämme. Toteuttamiemme prosessien lopputuotteena luontoon palautuu käsiteltyä eläinvalkuaista, eläinrasvaa ja energiaa.

Voit lukea vuoden 2017 vastuullisuusraporttimme
tästä.


Honkajoki Oy:n toiminta on sertifioitu seuraavien ISO- ja EU-standardien mukaisesti.

(Avaa sertifikaatit napsauttamalla alla olevia linkkejä.)