suomeksiin Englishpå svenskaпо-русски

Yritys

Honkajoki Oy on eläinperäisiä raaka-aineita luontoon palauttava kierrätyslaitos. Pitkälle hiottujen ja tarkkaan säädeltyjen tuotantoprosessien ansiosta luontoon palautetaan lannoitteita ja rehua sekä raaka-aineita energian tuotantoon. Yrityksen agroekologinen toimintamalli pohjautuu luonnon omaan kiertokulkuun.

Rehujen, lannoitteiden sekä energiaraaka-aineiden tuotannon lisäksi Honkajoki Oy tarjoaa asiakkailleen kuljetuspalveluita, opastusta ja neuvontaa. Palveluliiketoiminta liittyy niin ikään kiinteästi ekologisiin toimintaperiaatteisiin, joiden kautta pyritään parantamaan maaseudun tuottavuutta kestävällä tavalla.

Yritys tutkii ja kehittää yhteistyössä eri tutkimuslaitosten kanssa ekologisia tuotantoprosesseja, kierrätystoimintoja, luonnonmukaisten lannoitteiden ja rehujen tuotantoa sekä bioenergiaraaka-aineiden valmistusta. Tuotekehitystä tehdään muun muassa lainsäädännön muutosten, alan muun tutkimustoiminnan ja EFPRA:n mukaan.

Honkajoki Oy on perustettu vuonna 1967 ja sen omistaa HK Scan (50%) ja Atria Oyj (50%). Honkajoki-konserniin kuuluu tytäryhtiö Findust Protein Oy. Honkajoki-konsernissa työskentelee n. 80 oman alansa ammattilaista. Konsernin liikevaihto vuonna 2012 oli n. 29 M€.